torsdag 23 april 2009

hmmm...

Något finare än min stjärt lär ni inte se. Tyskland låter asbra, der lederböger, hier kommt Fredrik.

Jag röstar ja

Ja, pax för Berlin. OM det inte är loveparade samma vecka. Det kan ju vara trevligt i sig, men det kan ju vara gött att kanske vara i staden utan att se nakna stjärtar och glittriga string överallt. Blondinfeffe kan ju inte klä sig riktigt när han är på semester.

Gabbis, du ser förresten helt galen ut på den där bilden. Höga höjder är uppenbarligen ingenting för dig. Du följer väl med till Berlin hoppas jag. Så jag har något finare än blondinfeffes stjärt att fota.

onsdag 22 april 2009

Okej

Ska vi åka till Tyskland? Okej, det är bra skit. Pix-pax för att vara tolk. Jag pratar i princip tyska, särskilt efter ett par stop Weissbier.

Berliner

Jag har sett Berlinmuren. Genom ett bussfönster. Titta ut - somna om, det räckte gott och väl för mig. Men ni kan gå dit. Jag kan hitta en uteservering i närheten och hinka några öl och spana efter hockeyfrillor. Det blir fint.

Galen människa?

Michaelsson. Jag har varit uppe i eiffeltornet. Så här såg det ut:




Vad fint att jag också fick ta del i den här bloggkavalkaden, och då i den bästa rollen jag vet, som galen turist som vill fotografera allt det som alla andra redan fotat.

Berlinestrasse

Jag älskar ju Tyskland. Och Berlin är definitivt ett mycket bra resmål. Det är ju bara förjävligt att jag aldrig verkar komma längre när jag bestämmer mig för att åka utomlands. Jag har varit på resa till Tyskland vartenda år sen jag var 15, förra året som enda undantag dock. Men det är kanske det bästa resmålet för oss alla. Jag menar gaysex, fetischsex, barer med eurodisco, ett och annat museum, körv och öl. Ja, där har vi allt vi är ute efter egentligen. Det är väl dessutom 20 år sedan Berlinmuren föll? Då måste vi gå och titta på stenbitar Cajsa! Det blir festligt.

Blåsan

Föreslog för Åsa idag att hon skulle åka med på semester. Hon lät intresserad och framhöll Berlin som favorit. Jag är benägen att hålla med henne. Hon tyckte att Rom och Paris och sånt åker ju alla till. Berlin är lite annorlunda iaf. Och inte lika svettigt som Rom, inte lika snobbigt som Paris.

Förtydligande

Fast alltså...jag vill ju inte åka UPP i eiffeltornet. Det är ju bara galna människor som håller på med sånt. Jag vill ju bara se på det. Ta en likadan bild som alla andra har tagit, och kanske snigla tornet litegrann.

Åt vilket håll?

Bra där att någon lägger sig i mellangården så att säga. Jag vill naturligtvis också ha skugga och drinkar. Men inte hela dagarna.
Frågan är ju bara var vi ska åka?

semester

Skitkul med Little Dalarna goes Little Europe. Jag vill ha lite finkultur och lite skugga, drink och sådant. Jag kommer alltså att hänga med Sandra på några av hennes utflykter. Men jag tycker inte att köandet är finkultur, så eiffeltornet kan du räkna bort för min del.

Hörru Cajsa

Lika tråkigt det är med kända byggnader och gamla kyrkor för dig är det näst intill upphetsande och eggande för mig. Om inte du gillar det är det okej. Jag tänker då inte tvinga med dig någonstans som du inte vill se. Jag tänker heller inte nedvärdera dig för att du inte har det intresset. Jag däremot tycker att det är festligt som tusan och vill definitivt se allt det där. Du får säga att jag är hur tråkig som helst för det, men det bryr jag mig inte om. Och åker vi till Paris så ska jag i alla fall självklart till Eiffeltornet.

Det betyder ju inte att vi kan ha en trevlig semester ihop ändå. Jag är ju inte omöjlig, jag kan tänka mig att kompromissa. Men att sitta och äta och dricka sprit hela dagarna har jag väldigt svårt att se mig göra och tycka det är lika festligt som att se dom där tråkiga byggnaderna som alla andra har sett och fotat redan.

tisdag 21 april 2009

Semesterbråk redan nu

Kan någon förklara för mig vad tjusningen är med att trampa runt i nån kyrka där en miljard människor redan varit och ta likadana foton som fem miljoner japaner redan har inramade i sina hem? Visst finns det häftiga byggnader och sånt men dom mest kända är ju oftast dom tråkigaste. Varför trampa runt med 30 bratwurst-doftande tyskar och få en ungefär lika rolig turistupplevelse som man får av att titta på röda stugor på Skansen?

Nej, åker man till Rom ska det vara pizza, pasta, rödvin, glass, vespor, flottiga frisyrer på mamas-boys, kvinnor i högklackat trots att stan är täckt med kullersten, eurodiscomusik tills gryningen... Ni vet, riktiga Italien.

Det är nog jättevarmt i Paris också. Men där kanske vi kan skita i Eiffeltornet iaf. Snälla?

Turistlängtan


Nu råkar det vara så att jag vill ha den där finkulturen. Nej, jag vill VERKLIGEN ha den där finkulturen. Du får naturligtvis sitta i skuggan om du vill, men jag tänker ta på mig khakishorts, uppdragna intersport strumpor, kameran runt halsen och såna där solglasögonclips man har på glasögonen och turista loss som tusan.

Paris då? Hur känner vi för det?
Fan...jag vill ju verkligen åka till Rom egentligen. Men det är lite mycket som talar emot det hela.

Finkultur?

Vem tusan vill gå in i kyrkor? Jag har varit i den där kyrkan som alla tjafsar om i Rom. Inte var det något att hänga i julgran. Jag röstar för en drink i skuggan vid något litet torg istället. Det är semester det. Inte köa i 40 graders värme med ett gäng polacker för att titta på stället där DaVinci-koden utspelar sig.

Så Paris, Berlin eller Rom spelar ingen roll. Det finns skugga och drinkar i alla dom tre städerna, i alla fall enligt vad jag har hört.

Vägreparation

Dessutom räknas det väl som högsäsong och halva Italien har väl semester då. 4 timmars kö för att gå in i en kyrka är inte heller så lockande. Men fan då. Jag vill verkligen till Rom.
Paris då? Eller Berlin?

Svettiga italienare

Hmm, har ni tänkt på att det kan vara typ 40 grader varmt i Rom i början av augusti. Och inte en strand så långt ögat kan nå.

måndag 20 april 2009

Lortiga vägar

Nu blir Sandra så glad. Jag har ägnat min arbetsdag till dessa resemål och det känns som att alla vägar bär till Rom så att säga.

Ojojojoj!!!!

Vilken bra idé, jag hoppas och tror att v.32 är en bra vecka. Mitt semesterschema är inte klart ännu (come back tomorrow) och i slutet av sommaren brukar jag ha slantar över.

Berlin eller Rom, helst Rom tror jag. Om jag kanske inte tar en egen liten tur till Amsterdam, för att ja. Ni vet, äta ost och titta på väderkvarnar.

Jajajaja!!!

Men herregud kvinna, jag vill åka! Vet såklart inte om jag är ledig eftersom semesterschemat på mitt jobb har en förmåga att dyka upp i sista minuten. Men det brukar kunna gå att byta med lite glada kollegor i fall det behövs. Vecka 32 låter väl ypperligt. Då borde jag inte jobba helg i alla fall. Jag röstar för Berlin eller Rom. Kanske Paris. London besöktes ju förra året. Och i Venedig luktar vattnet illa och duvorna bajsar överallt.

Jag har också mongovecka. Uppsats nr 1 ska skrivas klart, uppsats nr 2 ska påbörjas. Spexet ska repas och jag jobbar helg. Ynk ynk.

Semesterplaner

Jag har årets tråkigaste och jobbigaste vecka framför mig. Det är kvällsjobb, obligatoriska jobbmöten och engagemang på kvällarna som jag inte alls vill sysselsätta mig med. Dessutom jobbar jag hela helgen, så jag kan tänka mig att jag kommer gå gråtandes ur den här månaden. *gör gråtgesten*

Nåja. Det här har ju fått mig att dagdrömma lite. Jag drömmer om en liten resa på några dagar v.31, eller kanske v.32. Och jag har några önskemål på resa, men fortfarande lite beslutsångest. Alternativen är:

Berlin
Paris
London
Rom
Venedig

Följdfrågor:
1. Är det någon som vill följa med? Jag förstår att det är svårt om ni inte vet hur ni jobbar, eller OM ni jobbar. Men finns det ett litet intresse?
2. Om ni nu inte vill följa med, åt vilket håll ska jag då åka? Var skulle ni helst dumpa av mig om ni ville vara ifred i några dagar?