lördag 31 januari 2009

Fasen

Jag fick 1795, skit också. Men vissa tycker jag inte stämmer riktigt. Faktiskt.

fredag 30 januari 2009

mitt första försök

jag slog dig picknick!

1968!

Ikurustu?

Nu har jag spelat det där spelet och eftersom jag är stolt över att jag hittar hem varje dag så är jag mäkta nöjd över mina 1427 poäng.

För vem i helskotta vet att Ikurustu ligger borta i Asien?
Jag antar att du gör det Picknickkorg.

Ingen igelkott, men ändå

Nytt spel, du slipper skicka upp taggiga djur i yttre världsrymden. Testa istället om du kan städer runt om i världen.

Gissa staden och få poäng beroende på om du är nära eller inte

Jag fick 1899 på första försöket.

Jag borde egentligen skriva lite till skolan, men det är tråkigt. Jag föredrar små små spel, som fördriver lite, lite tid.

torsdag 29 januari 2009

Tälj på vettja

Kära Picknick, hur ska man kunna hålla reda på alla dina uttalanden om Proust och annat lit.vetar-nördigt? Tälja dalahästar får i alla fall ett ja från min sida. Även fast jag anar att min dalahäst snarare kommer lika en flodhäst eller något annat odefinierbart djur.

Okej, korten på bordet

Jag bluffade när jag påstod att jag kom ihåg vad Little Dalarna ABC innebar, eller egentligen bluffade jag inte, jag mindes bara fel. Jag trodde att vi skulle göra som en Rally, egna tokiga texter till folkkära bitar.

Alltså parodi på Rallys parodi på låten "ABC" fast med Lill Dalarna referenser. Jag hade helt enkelt fel.

Citatet anser jag att du, Cajsa, tagit ur sitt sammanhang och det får mig att framstå som svammlig och/eller ostrukturerad i tal och tanke. Vilken i och för sig det kan ligga en del sanning i. Jag tror jag refererade till något tidigare jag skrivit om Proust och minnet, eller nåt.

Skit samma, det finns viktigare saker här i livet än att tyda mig. Till exempel på N i ABC leken tälja en egen dalahäst i Nusnäs. Kan vi inte göra det? Snälla, pretty please med socker på?

CDE mitt hjärta det bankar

Jag har bara en sak att säga till alla kära medlemmar i denna lilla klubb för inbördes beundran. ABC-Little Dalarna kan vara det bästa jag hört talas om...ever!

onsdag 28 januari 2009

ABC du e i mina tankar

Stafettskrivning? Jag fattar inte. Ska vi göra ABC:et måste vi ju besöka massa platser och sedan skriva. Sandra: I Little Dalarna ABC åker vi till en plats i Dalarna för varje bokstav i alfabetet och gör ett litet reportage därifrån. A = Avesta, den stora dalahästen, B = Borlänge, vi går på Kupolen eller praoar på SSAB osv. Det känns som ett sommarprojekt.

Var det bara jag som inte förstod den här Picknick-meningen: "Som återigen, rubriken, Proust och minnet ser ni". Den där mannen är fylld av mysterier.

PS. Jag vägrar igelkotten!

Jag har bara två frågor...

1. Det där igelkottspelet kan dra åt helvete. Efter 53 dagar har jag ännu inte kommit på hur man får den jäveln att flyga ut i rymden. Jävla skitspel!

2. Jag tror jag har missat ABC-little dalarna. Tell me about it. Jag älskar ABC lekar! Eller, då har jag något att göra i alla fall i mitt lite lätt ostimulerande jobb.

Picknickkorg får bita i den sura lindblomsthéet

Med den där rubriken vederlägger jag all skit som kastas mot mig i tidigare inlägg. Fast det är självklart att 90% av alla mina kulturella nycker kommer från DN, det är den enda inputen jag får. Det och hästporr, men det känns inte helt okej att vara öppen och ärlig med det i det här är landet. Nåja, övriga 10% hämtas från någon delkurs jag har läst där något fastnade i min lilla hjärna.

Som återigen, rubriken, Proust och minnet ser ni. Jag minns Little Dalarnas ABC. Den texten skriver väl sig bäst om vi börjar.

GBG, där bor Gabriella.... öhhh, vad sägs om en stafett-skrivning?

tisdag 27 januari 2009

Pfft

Picknick: Det är väl bara det att allt som har med kultur att göra som du någonsin pratar om kommer från DN. I'm on to you. Och jag kan klämma hur många tegelstenar som helst. MacBeth på engelska är cake. Men skulle inte bokklubben vänta till sommaren? Då tycker jag även att det är dags för Little Dalarnas ABC, om ni minns den lilla tanken.

På mitt arbete brukar jag arbeta (men nu är jag ledig)

Okej, nu ska jag fortsätta att plugga.

Men klös och riv och läs

För det första länkade jag till DN, alltså är det väl knappast som om att jag tar åt mig äran för den idén. Det jag säger är ju, titta vilken trevlig läsning DN tipsade mig om, läs samma tips som DN gav mig så kanske ni också tycker att DN gav ett bra tips.

Visst kan vi läsa en tegelsten, men om du vill klämma den mellan Macbeth och annan renässans-läsning kan det väl vara skönt med en kort-roman.

in your face picknick

vad var ditt rekord i hedgehog?

här har du mitt...

måndag 26 januari 2009

Tegelsten

"Om natten i Chile" är väl en kortroman? Ska vi inte läsa något som väger lite mer i bokhyllan? Men jag tyckte också den verkade intressant. Picknick, sluta sno boktips från DN för att sedan låtsas som att du kommit på det helt själv.

Innan jag går och lägger mig

Jag kan tänka mig en smygstart på bokläsningen. Men det måste ske i kollektivt och gemensamt beslut.

Förresten. Jag och Cajsa ska se Bruce i sommar. Det ska inte ni. Och jag vet hur sjukligt avundsjuka ni är på det. Men det går inte att göra något åt.

Framtida läsning

Ja, jag vet att det inte är nu vi ska börja läsa kollektivt och samtala om våra läsupplevelser. Men jag blev lite sugen ändå. Jag paxar Roberto Bolaño "Om natten i Chile". Om du inte kan vänta ändå till sommaren vad sägs om en smygstart på klubben?

Smulan

Jag kan nog tänka mig kaffe och kaka. Kanske för att fira eventuella Springsteen-biljetter? Slå en pling vettja. Jag sitter hemma och myser med Macbeth.

söndag 25 januari 2009

Imorgon är en annan dag

Efter kanske världshistoriens kortaste promenad, helvete vad blött det är, kan jag meddela att jag är fri från skola och liknande efter ett-tiden imorgon. Då kan saker hittas på. Men redan nu kan jag stjäla lite av äran genom att lämna lite kommentarer om pågående eller framtida projekt.

"Little Dalarna: Cluedo" är redan långt gånget, Blondinfeffe har kommit en bit på vägen. Det är nog en hel del arbete som saknas innan det kan färdigställas, men här finns viljan, vigheten och klättervilligheten. Det här kommer att bli en hejdundrande succé och den monetära framgången kommer stiga alla invånare i little Dalarna åt huvudet.

"Little Dalarna: Bokklubben" behöver egentligen bara tid innan den kan startas, tid för samtliga intresserade att läsa och träffas. Jag tror sommaren passar bra för min del. Vad ska vi läsa då? Jag kan faktiskt tänka mig vad som helst. Ett aber bara. Jag avråder alla från att läsa 2008 års nobelpristagare i litteratur, jag behagar inte ens skriva ut hans namn. Smutsige lille fransos. Övriga idéer?

Vahetterre

Oj oj oj. En bokklubb? Det låter riktigt spännande.
Det där Cluedospelet tror jag på när jag ser det.

Förresten. Jag är ledig imorgon. Om ni inte är helt fullbokade med skola och annat sånt ni kallar för "viktigt", så kan ni väl höra av er. Kaffe och en kaka kanske? Det är alltså jag som är kakan då.

Dödens dö

Ett cluedo? Pax för att inte bli mördad av Fröken Blondinfeffe med hammaren i gruvan. Alla andra sätt att dö på går dock bra.

Spännigen är olidlig

Snart kommer Little Dalarna-versionen av Cluedo. Och i sommar startar Little Dalarnas egen bokklubb. Spännande saker på gång nu.